Motion på arbejdspladsen giver glade og effektive medarbejdere

Motion på arbejdspladsen er sjovt, sundt og øge medarbejdernes koncentration.

Sunde medarbejdere er mere produktive. Det er et faktum!

Mange virksomheder går i dag med tanken om at indføre motion på arbejdspladsen. Motion udløser endorfiner, som giver glæde og energi og øger medarbejdernes fokus i hverdagen. Motion skaber fællesskab og sammenhold og reducerer sygedagene. Ja, fordelene er lette at få øje på.

I denne artikel vil vi dække:

  • hvad fordelene er ved motion på arbejdspladsen
  • hvordan man indfører motion
  • vigtige opmærksomhedspunkter,
  • hvad prisen er for at få en holdtræner tilknyttet virksomheden.

Det er nemmere end du tror!

Læs mere om dine muligheder for holdtræning på arbejdspladsen

 

Hvad er fordelene ved motion på arbejdspladsen

Motion øger ikke kun sundhed og fokus, det styrker også sammenholdet i en virksomhed. Firmamotion kan foregå både indendørs og udendørs og tilpasses til alle afdelinger og niveauer i din virksomhed.

Motion på arbejdspladsen er en fantastisk måde at gøre din virksomhed mere konkurrencedygtig. Med motion på arbejdspladsen investerer du i dine medarbejders fysiske og psykiske velvære. Motion er med til at øge de ansattes energiniveau og fokus. Den giver færre sygedage og øger arbejdsglæden og samarbejdet blandt medarbejdere. Holdmotion skaber en kultur, hvor der løftes i flok, og hvor I påvirker hinanden positivt.

Samarbejde på arbejdspladsen

Stor effekt ved motion på arbejdspladsen

Det kan være besværligt og uoverskueligt for en mindre virksomhed at måle den direkte effekt af motion på arbejdspladsen, og derfor kan det være svært at gennemskue de faktiske fordele er. Heldigvis er der flere organisation og virksomheder, der har undersøgt hvad du får for pengene, når du vælger at investere i medarbejdernes sundhed.

Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsen i deres årlige Sundhed og trivsel på arbejdspladsen rapport, har taget en undersøgelse fra Michigan University health department. Undersøgelsen som viser, at for hver krone en virksomhed investerer i strategisk sundhed giver investeringen 1,5 til 12 kroner retur i højere produktivitet og færre sygedage – altså en ROI på 1,5-12 gange.

Danica pension

Danica pension har udarbejdet en undersøgelse, som viser, at en ugentlig træning på en arbejdsplads med 100 medarbejdere kan spare virksomheden for 300.000 kr. i reduceret sygefravær. Danica har derfor valgt at investere i personlige trænere til virksomheden, der kommer ud på arbejdspladsen og motiverer medarbejderne til et sundere liv. Direktøren sætter i dag fælles løbemål for de ansatte i virksomheden, og de stiller op til alle de firmaløb, de kan. Yderligere øger motion produktiviteten med op mod 15%, som rammer bundlinjen direkte.

Men det er ikke det hele, Danica pensions undersøgelse viste os også nogle andre ting. I dag bruger virksomheder i Danmark i gennemsnit under 1.000 kr. på sundhed årligt pr. medarbejder, og set ud fra statistikkerne kan man forvente at tjene op mod

Syddansk universitet  56% færre sygedage

Syddansk Universitet har lavet en undersøgelse som løb over 2 år, hvor en gruppe på 400 medarbejdere skulle motionere. Undersøgelsen viste, at de ansatte havde fået et bedre sammenhold. Produktiviteten var øget med 10% gennem dagen, og de havde hele 56% færre sygedage.

Professor Jim McKenna fra Leeds Beckett Universitet lavede en undersøgelse med 200 medarbejdere i tre forskellige virksomheder. Han fik dem til at motionere 30 min. til 60 min. før arbejde hver dag. Sporten eller motionstypen var op til medarbejderne selv. Alle de medvirkende var regelmæssige motionister. Resultatet viste, at hovedparten af de 200 medarbejdere gik hjem fra arbejdsdagen med en bedre følelse end tidligere. Derudover var produktiviteten hos medarbejderne steget med 15%. Både Jim McKenna og Dr. I-Min Lee, som begge er lektorer i medicin ved Harvard Universitet, var forbløffede over resultaterne.

Disse analyser er kun et lille udpluk af de mange undersøgelser, der er lavet om emnet motion på arbejdspladsen. Alle viser, at motion på arbejdspladsen påvirker både sygefravær, produktivitet og arbejdsglæde i positiv retning.

 

Arbejdsglæde tiltrækker talenter

Som du kan se overstående, er der ingen tvivl om, at fælles motion bidrager til en kultur, hvor der løftes i flok. En fælles aktivitet som motion er både godt for den enkelte, for virksomheden og for fællesskabet.

Arbejdsløsheden i Danmark er rekordlav og kampen om talenterne vindes, der hvor der er en god kultur. En personlig træner som kan motivere og inspirere til motion, kan hjælpe med at skabe de daglige rutiner, som skal inkorporeres i virksomheden.

Motion er noget de ansatte kan være fælles om. Kort sagt, – træningen skaber en positiv kultur og et hyggeligt samvær i firmaet – og det bliver ganske enkelt sjovere at gå på arbejde.

Læs mere om dine muligheder for holdtræning på arbejdspladsen

 

Hvordan implementerer du motion på arbejdspladsen

Som sagt giver det god mening at motionere på arbejdspladsen.

Hvordan indfører jeg motion på arbejdspladsen?

En god idé kunne være at få en træner som er tilknyttet til din virksomhed. Træneren udarbejder et træningsprogram ud fra virksomhedens ønsker og mål. Her hjælper han de ansatte igennem en motiverende og inspirerende træning.

Når du indfører fælles motion, er det vigtigt, at du får alle medarbejderne med, især dem der allerede lider af fysiske skavanker, overvægt eller andre udfordringer. Derfor opfordrer vi til, at lederne går forrest og viser et godt eksempel. De opfordrer de ansatte til at deltage. Jo flere deltagere, jo større effekt.

arbejdsglæde

Valg af træner

Når du skal finde en træner til din virksomhed, er der nogle faktorer, du kan kigge efter.

Der findes mange forskellige trænere med forskellige kompetencer og personlighed. Det er derfor vigtigt at vide, hvilken form for motion virksomheden ønsker således, at en træningsudbyder kan vejlede og hjælpe med at finde den træner, der passer til jer.

Som det ser ud på markedet lige nu, er der to måder at få tilknyttet en træner til sin virksomhed. Enten gennem en træningsudbydende virksomhed eller en personlig træner.

Fordelen ved at bruge en virksomhed, er at de har mange forskellige trænere og forskellige træningsmuligheder. Derudover er trænerne specialiseret i at arbejde med virksomheder, og hvis en træner bliver syg erstattes, er der altid en afløser, hvilket ikke altid er tilfældet hos en personlig træner. Firmaet kan også have andre services som f.eks. fysioterapi til folk der har skader.

Læs mere om dine muligheder for holdtræning på arbejdspladsen

 

Hvad er prisen for en træner til virksomheden

En personlig træner tager et sted mellem 500 kr. og 1.200 kr. pr. træning.

Er din virksomhed på udkig efter en personlig træner til virksomheden?

Her i Firmafit er vi specialister inden for motion hos virksomheder. Vi har trænere fra mange forskellige sport -og fitnessarter. Der er noget for enhver smag. Træningen kan foregå alle steder og tilpasses efter det udstyr og de faciliteter virksomheden har til rådighed. Altså er ingen faciliteter nødvendige! Derudover sælger vi 1-on-1 træninger samt og et 12 ugers forløb med en fysioterapeut, som kan hjælpe med at komme eventuelle skader til livs.

For at sikre, at der er en god kemi mellem virksomheden og den personlige træner anbefaler vi altid, at der holdes en uforpligtende samtale, hvor mål, tanker og forventninger drøftes og afstemmes. Det kan også være, at du bare har brug for at høre mere om, hvordan træningerne afvikles.

Giv dine medarbejdere mere arbejdsglæde med motion og book et møde ved at klikke på knappen herunder.

Læs mere om dine muligheder for holdtræning på arbejdspladsen